Heti három lyoni járat az easyJettel!

Heti három járatot indít Budapestről Lyonba az easyJet

A hagyományos tűzoltó diadalív-vízsugárral és a repülőgép személyzetének átadott speciális tortával köszöntötte a Budapest Airport az easyJet első Lyon-Budapest járatát. A jellegzetes fehér-naracssárga festésű gépek ezentúl hetente háromszor közlekednek Franciaország második legnagyobb városa és a magyar főváros között.  

Mindössze 7 500 forintért (kb. 25 euróért) is lehet egyirányú jegyet váltani erre a nyári szezonra a easyJet diszkont légitársaság lyoni járatára. A gépek kedden, csütörtökön és szombaton közlekednek – ez a menetrend ideális mind az üzleti utazóknak, mind a turistáknak vagy éppen a hosszú hétvégét tervezőknek, akár Lyonról, akár Budapestről legyen szó. A járatok késő délután érkeznek Budapestre és koraeste indulnak vissza, mindössze 30 perces budapesti fordulóidővel. Az easyJet a heti háromszori járat elindulásával egy nagyon is létező piaci igényre válaszolt, hiszen Közép-Franciaország régóta hiányzott Ferihegy desztinációs térképéről, pl. Párizs stabilan a második helyen áll London mögött a Budapestről elérhető városok listáján.

2,2 milliós lakosságával Lyon és környéke gazdag történelmi és kulturális kínálattal várja a látogatókat a Rhône folyó partján, és gyakran nevezik a „világ gasztronómiai fővárosának” is egyben. Emellett Lyon igen komoly banki és pénzügyi központ; jelentős tudományos kapacitásokat épített ki az egyetemektől kezdve a kutatóintézeteken át egészen a gyógyszerészeti laboratóriumokig. Lyonon keresztül télen könnyedén elérhetők a francia Alpok hatalmas sípályái, nyáron kötelezően errefelé halad el a Tour de France útvonala és az idei futball Európa Bajnokság egyes mérkőzéseit pedig az újonnan épült Parc Olympique Lyonnais stadionban rendezik.

Reginald Otten, az easyJet franciaországi regionális vezetője kijelentette: „Nagyon örülünk, hogy az easyJet ettől az évtől kizárólagosan kínálja ülőhelyeit a Budapest-Lyon útvonalon. Heti 3 alkalommal francia és magyar turisták, valamint üzleti utasok repülhetnek megfizethető áron két jelentős európai város között. Az easyJet hálózatán keresztül Budapest immár hat városból, kettő közvetlenül Franciaországból elérhető; ez a magyar főváros növekvő népszerűségét mutatja, annak történelmi és kulturális értékeinek köszönhetően.”

„Igazán nagy örömmel üdvözöljük az easyJet Budapest-Lyon járatát. Biztos vagyok benne, hogy ez az új desztináció abszolút üzleti sikerre számíthat mindkét ország utasainak a körében.” hangsúlyozta Kam Jandu, a Budapest Airport kereskedelmi igazgatója. Hozzátette: „Az új járat elindításán hosszabb ideje dolgoztunk az easyJettel együtt és ezzel egy jelentős piaci igényt tudunk kielégíteni mind a két országban. Lyon és Franciaország középső régiója kiváló uticél, ahol minden utazó megtalálhatja az érdeklődésének és a pénztárcájának megfelelő kikapcsolódást.”